Sastojci

400 g. mekog brašna
oko 280 ml. mlake vode
pola kašikice soli

Priprema

Umesiti glatko testo koje treba da bude našto malo tvrđe od testa za pite. Ostaviti ga pokriveno pola sata da odmori. Rastanjiti testo na 7-8 mm. debljine i seći na trake 5-6 cm. dužine. Postupak je za rad sa mašinom za rezance. Propustiti prvi put trake testa da se dobije debljina oko 4 mm., podesiti mašinu da se dobije tanak list testa i propustiti još jednom. Testo seći na željenu dužinu, oko 10 do 15 cm. U celom postupku pripreme nije potrebno nanositi mnogo brašna na testo i na radnu površinu i tako neće biti brašna u tiganju. Ako ipak imate brašna, posle svake druge, treće ture obrište tiganj kuhinjskim papirom.

Ja pečem u tiganju sa duplim dnom. Tiganj dobro zagrejati, smanjiti temperaturu na umerenu i peći mlince sa obe strane. Ne okretati mlince dok se jedna strana ne ispeče, okrenuti, oni će se ovako naduvati. Peći još neko vreme dok se ne ispeče i ta strana. Tokom hlađenja mlinci se će se dosta izduvati i postaće prhki.

NAPOMENA

– mlinci bez jaja su pogodniji za kombinaciju sa filovima kao za pite sa sirom i zapečeni u rerni, ukus je kao najbolja pita sa domaćim korama
– nekada je mama pekla na plotni od smederevca, ja pečem ovako u tiganju ovu vrstu mlinaca, bez jaja

 

izvor: http://www.maminajela.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here